AN ANIMAL'S EYES HAVE THE POWER TO SPEAK A GREAT LANGUAGE

Senaste två dagarna på jobbet så har jag varit mycket med valparna, dom är så underbara! Tror det är cirka 20 valpar där nu och dom kommer från många olika mammor. Två av kullarna har deras mammor här på DARG men många av dom är föräldralösa. Vissa av valparna är väldigt oroliga och deppiga och det är jättejobbigt att se tycker jag. Men man får tänka på det positiva och det är att valpar ofta blir adopterade snabbt!
Här kommer lite bilder på några av dom:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det finns 3-4 kullar med kattungar också:
 
 
Jag ska försöka få bättre bilder på kattungarna!
Jag går också promenader med de vuxna hundarna. Dom flesta av hundarna blir helt utom sig när man går in till dom och är verkligen så glada för att få komma ut. En del av dom verkar ha tappat livsgnistan, som Shadow:
Shadow är lugn och snäll men han reagerar nästan inte när man klappar honom, han bara står och hänger. Det är väldigt sorligt att se :( Det är bra att det finns ställen som tar emot herrelösa och misskötta djur men det är verkligen inte bra för djuren när dom blir kvar där länge. Det är en väldigt stressig miljö med massa understimulerade hundar på små ytor. 
Jag är i alla fall glad över att tiden jag lägger hos hundarna är värdefull och behövlig för dom. Jag blir så glad när jag ser hur bra hundarna mår av att komma ut och få lite mer uppmärksamhet än dom får av dom vanliga arbetarna där. Till exempel Bella idag:
 
 
 
så nöjd!
 
 
 

WINE TASTING & PARAGLIDING!

Idag var jag på vinprovning tillsammans med Linda och Therese, det var väldigt trevligt! :) Vi åkte till fyra olika vingårdar och smakade cirka 20-25 olika viner! Det var dessutom ost- och chokladsmakning!
 
 
 
 
 
 
 
Guiden, vi fick smaka vin direkt från tunnorna som inte börjat säljas ännu:
 
En get som kom ut ur sitt lilla hus, hahaha...
 
 
 
 
På eftermiddagen åkte jag, Miranda och Vera på paragliding, så sjukt kul var det!
Tyvärr varade det hela bara under 10 minuter eller nått sånt. Vi lyfte från Signal Hill och landade nere i Seapoint där dom sedan bjöd oss på en öl/cider bara för att det var deras sista flygning för dagen, haha! Nu är jag lite sugen på att göra Sky Diving, men inte helt säker på om jag vågar än, hehe...
 
 
 
 
 
 
Nu har jag snart varit här i Kapstaden i 3 veckor, alltså har jag bara halva min tid kvar!! Tiden går så otroligt fort, så jag är glad att jag redan har hunnit göra mycket, men än finns det mycket kvar som jag vill hinna med!
 
Det har varit en intensiv helg så nu behöver jag en god natts sömn, godnatt :)
 

LONG WALK TO FREEDOM

Idag har vi varit med Moses, ägaren av Southern Ambition, på en lååååång promenad runtom och inne i stan. Första stoppet var The Old Biscuit Mill, en väldigt stor matmarknad där det fanns en massa gott att äta från världens alla hörn! 
Sedan gick vi bland annat förbi stadshuset där Nelson Mandela höll sitt kända tal:
 
 
Table mountain (Taffelberget på svenska):
 
Vi gick också till Bo Kaap,där alla färgglada hus finns:
 
 
 
Vi gick också förbi Greenpoint Stadium, här spelades bland annat semifinalen i fotbolls-VM 2010:
 
 
Imorgon ska jag på vinprovning med två andra svenska tjejer som vi träffade under Garden Route. Blir hämtad vid kl. 9 och ska vara tillbaka vid kl 17 cirka, det ska bli så kul!! Det kommer att vara ost- och chokladprovsmakning också :) Det kommer att bli 30 grader imorn, men blåser det lika mycket storm som idag så kommer man inte känna att det är så varmt ;p

moawidens.blogg.se

Min volontärresa till Kapstaden, Sydafrika.

RSS 2.0